Afdrukken

Nieuws

Team member IBREAM (Institute for Breeding Rare and Endangered African Mammals)
Conservation dog services is proud to announce that as per 2021 we have become a team member of IBREAM. This summer, we will start with a ground-breaking research project that will investigate if dogs can determine gender of pygmy hippos by their faeces? Can dogs distinguish a male hippo from a female pygmy hippo by smelling fecal samples? Read more about this fascinating project on: https://ibream.org/projects/protecting-the-pygmy-hippo/
 
 
 
Speurhonden en keuringswerk Tuinbouw
In mei/juni 2015 heeft Conservation Dog Services meegewerkt aan een proef van een keuringsinstantie in het kader van een vooronderzoek of het mogelijk is ziekten en plagen te laten detecteren door honden in vaste planten. Er werd o.a. getest of verschillende omgevingsomstandigheden invloed hadden op de nauwkeurigheid van de hond in het het vinden van een doelgeur (zoals bijvoorbeeld het zoeken in een koelcel). Conservation Dog Services behaalde een nauwkeurigheidssore van 100%!
 
 
Vleermuizen en windturbines
In het najaar van 2014 heeft Conservation Dog Services in samenwerking met een ecologisch adviesbureau meegedraaid met inspectierondes van een windpark, waarbij gezocht wordt naar vleermuisslachtoffers. Voor de training van de hond wordt gewerkt met dwergvleermuizen die overleden waren in een opvang. Conservation Dog Services beschikt over een speciale ontheffing om deze karkassen van vleermuizen te mogen bezitten/vervoeren. Voor meer informatie over mogelijkheden neem gerust contact op. 
 
 
 
Succes voor Werkgroep Kleine Marterachtigen
26/10/2012
 
De Werkgroep Kleine Marterachtigen heeft onlangs op twee terreinen in Zuid Limburg succes geboekt in hun veldonderzoek naar de aanwezigheid van kleine marterachtigen. Op de terreinen werden door sporenbuizen wezels gedetecteerd en de opnames van de cameravallen lieten onder andere beelden zien van een steenmarter. Ook de door Jeroen Mos ontwikkelde "Mostela" (een cameravaldoos) bleek wederom succesvol en legde beelden vast van een mannetjeswezel! Kijk voor het complete verhaal en de beelden op de website van EcoNatura.